5
Dec

LKAB Wassara AB

DSC00449

R.Automatic levererar ytterligare två stycken pumpsystem, ett 1000 V och ett 400 V, till LKAB Wassara AB.

Styrsystemet vi levererar till Wassara AB är komplett och omfattar automations och styrhårdvara monterat i ett avvibrerat skåp. Skåpet utrustades för styrning av en 110 kW 1000V motor för en högtryckspump. Den har en transformator med kapacitet att driva en 400V 2,2 kW matarvattenpump samt tryckluftskompressor är inkluderad.

Projektet omfattar även en digital bakgrundsbelyst handkörningsenhet samt 50 meter styrkabel. Med den digitala kontrollen undviks analoga styrsignaler vilket medför minskad risk för störningar och ökad driftsäkerhet.

PLC´n utgörs av en Beckhoff PLC baserad på den beprövade och mycket driftsäkra K-bussen. Detta är en driftsäker PLC med en stor mångfald av konfigurationsmöjligheter. Vi inkluderar även en HMI panel för presentation av driftdata såsom aktuella tryck och styrsignaler samt eventuella felmeddelanden. Panelen ger utökade möjligheter för informationsutbyte till operatören men är ej kritisk för systemets drift. Panelen har förhöjd kapslingsklass och ökat temperaturområde.

Wassara_TM-logo-liten